Начальника карного розшуку так званої “народної міліції” Мелітополя засудили до 15 років увʼязнення

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним у колабораціонізмі 33-річного жителя села Костянтинівка Антона Сапожнікова, який виконував обов’язки начальника карного розшуку в “народній міліції” Мелітополя та Мелітопольського району. Його засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Антон Сапожніков. Фото: Судовий репортер

Так, правоохоронці зібрали докази того, що з початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов на співпрацю з окупантами та запропонував свої послуги. Його призначили начальником карного розшуку окупаційного “УВС у Мелітополі та Мелітопольському районі”, хоча до цього чоловік не працював у правоохоронних органах. Для формування своєї “команди” засуджений схиляв колишніх і чинних співробітників органів Нацполіції та МВС України.

Перебуваючи на посаді, Сапожніков виконував вказівки загарбників щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих територій через масові репресії та переслідування. Особисто брав участь у затриманнях патріотично налаштованих жителів Мелітополя.

Також за його вказівками підлеглі проводили “роботу” з місцевим бізнесом, тиснули на фермерів для отримання “відкупних” за можливість працювати. 

За матеріалами СБУ суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах влади незалежно від форми власності строком на 12 років.

Наразі засуджений переховується на тимчасово окупованій території Мелітопольського району, але співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що в січні есбівці спільно з ДБР встановили особи ще п’ятьох підозрюваних, які вступили до створеного агресором “головного управління МВС Херсонської області”. У лавах окупаційного органу їх призначили очільниками так званого “Голопристанського відділу поліції”, який поширює кремлівський режим та придушує рух опору на тимчасово захопленій частині регіону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter