На журналістів подали до суду по справі Чеботаря

Дата: 20 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Сьогодні у Львові відбудеться судове засідання за позовом, який подав Сергій Гаврилко – один з ймовірних нападників на журналістів програми “Наші гроші” біля маєтку родини заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Як написав на своїй facebook-сторінці журналіст Денис Бігус, Гаврилко подав позов на захист своєї честі і ділової репутації.

Сегодня во Львове пройдет суд, с участием человека, ограбившего нашу съемочную группу в Лесниках – Сергея Гаврилко. Но с…

Posted by Denys Bigus on 19 липня 2015 р.

Як повідомлялося раніше, у травні 2015 року на журналістів, які виявили в селі Лісники під Києвом комплекс котеджів сім’ї заступника міністра МВС Сергія Чеботаря, було скоєно напад. За словами Дениса Бігуса, нападниками були зять замміністра Олег Поліщук, його бізнес-партнер Сергій Гаврилко та ще один невідомий – вони нібито заблокували автомобіль знімальної групи, влізли всередину, придушили оператора, відібрали відеокамеру та реєстратор.

Денис Бігус повідомив, що збереглося відео частини нападу на знімальну групу, нападників опізнано, але на хід слідства це не впливає. Нападники проходять у справі в якості свідків, повідомлення про підозру Олегу Поліщуку досі не вручено. Тиждень тому справу передали до прокуратури Ірпінського району з невідомих причин.

Також журналіст стверджує, що Сергій Чеботар повернувся з Відня, де переховувався, та нібито став радником голови МВС Арсена Авакова. Але підтвердити чи спростувати цю інформацію немає можливості, оскільки МВС, за словами Бігуса, не надає списку радників міністра.

Нагадаємо, народний депутат Єгор Соболєв пообіцяв, що якщо Арсен Аваков не ініціює належного розслідування перешкоджання журналістській діяльності, він ініціює звільнення міністра. Після того, як ЗМІ опублікували новину про проект постанови щодо звільнення міністра, прес-служба МВС розповсюдила заяву Сергія Чеботаря, у якій той заявив про свою відставку. Згодом повідомлялося, що Чеботар не з’явився на допит у Генпрокуратуру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter