На суді у “справі українського диверсанта” Панова свідок звинувачення змінила свідчення

Дата: 18 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

У Сімферополі в підконтрольному Кремлю “Верховному суді” Криму свідок обвинувачення змінила свої свідчення, визнавши, що не бачила раніше на окупованому півострові підсудного громадянина України Євгена Панова, якого підозрюють у підготовці диверсій в Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвокатку Панова Ольгу Дінзе.

За її даними, загалом на засіданні суду 18 квітня допитали чотирьох свідків звинувачення, включаючи понятого. Решта свідків істотних свідчень не надали, зазначила Дінзе.

Сьогодні суд подовжив арешт Панову до 25 вересня.

Як повідомлялося раніше, суд спробував узяти підписку про нерозголошення відомостей, які нібито становлять державну таємницю, у адвоката Євгена Панова Дмитра Дінзе.

У лютому брат Євгена Панова Ігор Котелянець розповів, що російські силовики в Криму примушують обвинуваченого піти на угоду зі слідством. Панов відмовився від угоди.

У серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в анексованому Криму групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО “Лефортово”, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. 16 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter