На суді по справі про розстріли на Майдані показали нове відео

Дата: 14 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

У Святошинському суді під час розгляду справи п’яти екс-беркутівців, яких звинувачують у вбивствах активістів Євромайдану, у вівторок показали не оприлюднене до цього часу відео.

Як повідомляє 5 канал, одного з активістів, Володимира Мельничука, застрелили біля Жовтневого палацу близько 17 години. Тоді активне протистояння між майданівцями та силовиками вже завершилося.

На судовому засіданні всьоме переглядали один і той же фрагмент відео. На ньому снайпер розстрілює беззбройного і беззахисного киянина Володимира Мельничука на очах у активістів та його дружини, Марії.

За даними експертизи, в чоловіка стріляли кулями калібру 8-9 міліметрів, тобто з автоматів Калашникова. Шансів вижити у чоловіка не було.

“Поранення виникло від дії кулі внаслідок вогнепального пострілу. Можна припустити, що розмір кулі становив 0,8–0,9 сантиметрів. Ознак пострілу з близької дистанції не виявлено”, – зазначив суддя Сергій Дячук.

Обвинувачені, натомість, стверджували, що стріляли невідомі з готелю “Україна”. У відповідь, обвинувачення показало ще одне, не оприлюднене досі відео.

Його фіксували камери відеоспостереження встановленні на будівлі в Національному банку. Після його демонстрації беркутівці вже не наполягали на пострілах з готелю “Україна”, а лише стверджували, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецпризначенці. 

Нагадаємо, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти п’ятьох колишніх “беркутівців”: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського.

Їх обвинувачують у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут” не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter