На підконтрольну територію вже повернулись 16 звільнених з полону українців

Дата: 27 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

На підконтрольну Україні територію повернулися 3 автобуси з 16 українцями, які перебували у полоні так званої “ЛНР”. В одному з автобусів російські ЗМІ та ЗМІ з непідконтрольних територій, ще в одному – представники бойовиків.

Про це повідомляє Громадське.

Серед переданих Україні заручників ультрас луганської “Зорі” Владислав Овчаренко, його друг Артем Ахмеров, блогер Едуард Неделяєв та Валентин Богдан.

Перед початком обміну сторони провели верифікацію списків на обмін.

Як повідомила Громадському Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, 43 людини, які мали бути серед 306 утримуваних з української сторони, відбули покарання і були звільнені з-під варти, тому не приїхали на обмін.

Також стало відомо, що близько 15 осіб, які прибули на обмін з української сторони, на місці відмовляються повертатися на підконтрольні бойовикам території Луганської і Донецької областей. Лутковська зазначила, що кожного з них будуть запитувати у присутності представників Червоного Хреста, чи хоче він повертатися на непідконтрольні Україні території.

Як відомо, сьогодні на контрольному пункті пропуску “Майорське” на лінії розмежування в районі Горлівки в Донецькій області відбувається обмін полоненими. Попередньо було заплановано проведення обміну за формулою “306 на 74” (українська має передати 306 людей, бойовики – 74).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter