На наступний етап тестування ДБР проходять поки що 49 кандидатів (оновлено)

Дата: 01 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

На наступний етап тестування загальних здібностей на посади співробітників Державного бюро розслідувань (ДБР), який відбудеться 5 листопада, проходять поки що 49 кандидатів.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини із засідання комісії, яка опікується конкурсом директора ДБР, його першого заступника та заступника директора, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату ДБР та працівників підрозділів внутрішнього контролю ДБР.

Шестеро кандидатів не з’явились на перше тестування. Однак члени комісії надали право пройти тестування на знання законодавства кандидатам Віталію Титичу та Петру Маслянчуку, які надали медичні довідки як обґрунтування своєї відсутності 29 жовтня. Для них тестування відбудеться у п’ятницю, 4 листопада о 15:00.

Комісія не підтримала дві апеляційні скарги двох кандидатів. Один з кандидатів набрав необхідну кількість балів, аби взяти участь у другому етапі тестування. А співробітниця Національної юридичної бібліотеки Національної бібліотеки України  ім. Вернадського Олена Бусол надіслала свою скаргу після першого тестування електронною поштою. Члени комісії зауважили, що апеляційні скарги подаються члену комісії письмово протягом двох годин, не виходячи з приміщення, де було тестування. Вони також засумнівались, що скаргу дійсно надіслала кандидатка Олена Бусол. 

Окрім Олени Бусол прохідний бал не набрали ще п’ятеро кандидатів – Дмитро Волинець, Степан Довгунь, Олена Литвин, Ірина Ніжинська та Владислав Федоренко

Заступник директора Юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтин Прокоп’єв та начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Києві Андрій Швець написали заяви про відмову від участі в конкурсі.  

10 кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів у тестуванні на знання законодавства, це: адвокат Калмиков Сергій (96), нардеп від БПП Юрій Македон (95), голова громадської організації “Рух за розвиток міста Запоріжжя” Віктор Острянський (95), голова Ладижинського міського суду Вінницької області Іван Патраманський (94), представник Нацполіції Сумської області Вадим Теличко (93), представник Національної академії прокуратури України Микола Бортун (93), начальник Головного теруправління юстиції у Харківській області Олександр Чурсін (93), керівник департаменту ТзОВ “Юридична компанія “Сектор права” Роман Труба (92), київський адвокат Микола Грабар (90) та заступник Генпрокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос (89). 

За словами члена комісії Дениса Монастирського, тест загальних здібностей розроблений в Італії. Він використовується при відборі кандидатів, зокрема до Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Нацбанку, Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) тощо.

“Ми визначили, що не буде прохідного балу для кандидатів цього тесту. Тобто результати цього результату будуть враховуватись на розсуд кожного члена комісії під час проведення співбесіди. Ми прийняли рішення про проведення цього тесту ще 11 жовтня”, – заявив Денис Монастирський. 

Він повідомив, що тестування дасть змогу оцінити загальні та спеціальні здібності кандидатів стосовно вербального, математичного, абстрактного та логічного мислення, а також має за мету “визначення рівня розвитку навичок, які впливають на успішність професійної діяльності”.

Тест на загальні здібності складається із 60 питань.

“Будуть 6 варіантів цього тесту. Кандидат витягує свій логін, і його одразу вводять у систему, сідає за комп’ютер, який він вибрав, і проходить тест”, – розповів член комісії Денис Монастирський.

Раніше він розповів про етапи конкурсу кандидатів до ДБР. 

Нагадаємо, ДБР має розслідувати злочини, вчинені високопосадовцями та працівниками правоохоронних органів (окрім злочинів, підслідних Національному антикорупційному бюро України). 

Раніше експерт Реанімаційного пакету реформ Олександр Леменов вказав на можливий вплив з боку Петра Порошенка на членів комісії. Президент на цьогорічне свято юристів відзначив званням “Заслужений юрист України” Наталію Севостьянову та Тетяну Сліпанчук, а Євгенія Дейдея – ювілейною медаллю “25 років незалежності України”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter