На Львівщині прокуратура підозрює групу поліцейських у розбої

Дата: 13 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Прокуратура Львівської області проводить досудове розслідування щодо п’яти працівників кримінальної поліції ГУНП у Львівській області, які підозрюються у перевищенні службових повноважень та низці розбійних нападів.

Про це повідомила Центру інформації про права людини речник прокуратури Львівської області Мар‘яна Гайовська.

За її словами, чотирьох співробітників обласного управління кримінальної поліції було затримано у грудні 2016 року оперативниками СБУ та внутрішньої безпеки Нацполіції за підозрою у скоєнні двох розбійних нападів на території Львівщини. Під час нападів зловмисники заволоділи грошовими коштами потерпілих на суму 14 тис доларів.  Ще одному члену групи, який також на момент скоєння злочинів був співробітником обласного управління кримінальної поліції, вдалося втекти і він перебуває у розшуку.

У грудні затриманих було арештовано строком на два місяці.

“На клопотання слідчого щодо продовження строку тримання під вартою,  суд ухвалив рішення про можливість внесення кожним із підозрюваних застави в розмірі майже 130 тис. грн. У лютому слідчий повторно подав клопотання про продовження тримання під вартою, оскільки зазначеним особам  було повідомлено про підозру у скоєнні ряду інших тяжких і особливо тяжких злочинів. Цього разу суд врахував клопотання і продовжив, тепер вже колишнім поліцейським, термін тримання під вартою без можливості вносити заставу”, – розповіла Гайовська.

Однак, за її словами, сторона захисту подала апеляцію на це рішення, яке 14 лютого розглядатиметься в апеляційному суді Львівської області.

Речник прокуратури також наголосила, що на даний час вирішується питання про інкримінування екс-поліцейським скоєння злочинів в складі організованої злочинної групи.

У прес-службі Нацполіції області відмовилися коментувати затримання групи працівників поліції, а також які посади вони обіймали на момент скоєння злочинів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter