На лінії розмежування з’являться два пункти безоплатної правової допомоги

Дата: 21 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

На лінії розмежування на Донбасі відкриють два пункти безоплатної правової допомоги. Один з них буде розташований у селищі Новотроїцьке Донецької області.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Сергій Петухов

“Ми відкриваємо 2 пункти безоплатної правової допомоги на пунктах перетину контактної лінії для того, щоб люди, які прибувають на нашу територію, одразу могли отримати безкоштовну юридичну консультацію”, – сказав він.

За словами Сергія Петухова, пункти безоплатної правової допомоги будуть функціонувати як звичайні бюро безоплатної правової допомоги.

“Ми безкоштовно консультуємо будь-кого, хто звертається. Там є фахові юристи, які можуть надати консультації з широкого кола питань. Є категорії громадян, які мають право отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Це допомога складання процесуальних документів і надання адвокатів. Внутрішньо переміщенні особи є тією категорією населення, яка має право на таку вторинну допомогу”, – зазначив заступник міністра юстиції.

Як повідомляє Громадське радіо, влітку цього року правозахисники заявили, що Мін’юст чинить тиск на працівників регіональних центрів БПД. Співробітники координаційного центру БПД та регіональних центрів пов’язували цей тиск з ситуацією довкола виборів директора Координаційного центру з надання правової допомоги. На їхню думку, конкурс відбувався непрозоро.

Зрештою Міністерство юстиції та Координаційний центр з надання правової допомоги домовилися про проведення консультативного прозорого конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter