На кожну посаду слідчого ДБР претендують п’ять кандидатів

Дата: 03 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

На 231 посаду слідчих у територіальних управліннях Державного бюро розслідувань претендує більше 1100 осіб.

Про це заявив голова конкурсної комісії №2 Олег Шрам, повідомляє сайт ДБР.

Загалом, за словами Шрама, комісія прийняла від кандидатів та опрацювала понад 10 тисяч пакетів документів.

Зазначається, що до кожного слідчого відділу кандидатів обирають за трьома квотами: чинні слідчі прокуратури, слідчі з інших правоохоронних органів та особи за категорією “В”, які мають юридичну освіту і не перебували на посадах слідчих (остання група має бути найбільшою).

Визначати переможців конкурсу члени комісії будуть колегіально після завершення співбесід з усіма кандидатами.

“Проведення співбесід плануємо завершити 11 жовтня. Наступного дня, тобто 12 жовтня, проведемо співбесіди з кандидатами, які не змогли з’явитися у визначений раніше час із поважних причин. Потім плануємо розпочати обговорення кандидатур і рекомендувати кращих для затвердження на посади”, – сказав Шрам.

У ДБР додали, що слідчі теруправлінь будуть призначені на посади одночасно зі слідчими центрального апарату, щоб Бюро мало змогу повноцінно розпочати роботу.

Як повідомлялося, конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфа.

Згодом директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відмовив конкурсній комісії в розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади відомства.

18 липня конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань. Багато із затверджених службовців були креатурами міністра МВС Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter