На Київщині жінка викинулася з вікна багатоповерхівки через знущання співмешканця

Дата: 05 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Мешканка села Софіївська Борщагівка на Київщині викинулася із вікна третього поверху через насильство з боку співмешканця. Жінка загинула.

Про це повідомляє поліція Київської області.

“22-річний молодик принижував і фізично знущався над своєю 33-річною співмешканкою. Під час чергової сварки дівчина викинулася із вікна третього поверху та впала на східці підвального приміщення”, – ідеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, “одразу ж після трагедії хлопець утік із квартири та намагався зробити собі алібі, щоб уникнути кримінальної відповідальності”.

У поліції повідомили, що пара проживала разом упродовж трьох місяців в орендованій квартирі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Чоловіка затримали. Суд арештував підозрюваного. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше президент Петро Порошенко підписав Закон України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Законом передбачено створення та забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

За даними поліції, протягом 2016 року зафіксовано 96 143 звернення за фактом насильства в сім’ї, з яких 85 037 звернень надійшло від жінок. Також на Національну “гарячу” лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації організації “Ла Страда” протягом 2016 року надійшло 34 758 дзвінків з питань, пов’язаних з домашнім насильством.

З червня в Україні працюють пілотні мобільні бригади з протидії домашньому насильству “Поліна”. До поліцейських відділків, де працює “Поліна” надійшло загалом 1451 звернення про домашнє насильство. У 22 випадках було порушено кримінальні провадження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter