На голову нового Верховного Суду висунуті три кандидати

Дата: 30 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Пленум нового Верховного Суду, що проходить сьогодні, висунув три кандидатури на посаду голови ВСУ.

Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники пленуму проголосували за внесення кандидатур Валентини Данишевської, Аркадія Бущенка та Володимира Кравчука на обрання головою нового ВСУ.

За відповідне рішення проголосували всі 111 чинних суддів ВС.

Суддя касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду Аркадій Бущенко з 2012 року працював гендиректором Української Гельсінської спілки з прав людини. З 1995 року займається адвокатською діяльністю. Бущенко зазначив, що наразі не визначився з кандидатурою заступника в разі перемоги, але секретарем пропонує Дмитра Луспеника.

Суддя касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Валентина Данішевська раніше працювала суддею Арбітражного суду Запорізької області, але з 2011 року створила і очолила благодійну організацію “Центр комерційного права”. У 2015 році була обрана до складу громадської ради при Міністерстві юстиції України. Данішевська була суддею постійного третейського суду при Асоціації українських банків.

Суддя касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Володимир Кравчук з 2009 по 2017 рік працював суддею Львівського окружного адміністративного суду. До цього займався адвокатською діяльністю.

Кравчук запропонував у разі обрання на посаду голови ВС своїм заступником Олену Кібенко, а секретарем – Дмитра Луспеника.

Під час обговорення кандидатів більшість суддів підтримали Данішевську.

Голову Верховного Суду обирають шляхом таємного голосування.

Раніше пленум визначив, що новий склад Верховного Суду офіційно розпочне свою роботу 15 грудня поточного року.

Суддя-доповідач з цього питання Лариса Рогач запропонувала визначити днем початку роботи ВС 15 грудня – до 100-річчя створення Генерального суду Української народної республіки.

За матеріалами Укрінформ та LB.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter