На Донеччині снайпер поранив волонтера

Дата: 26 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

У ніч проти п’ятниці в селі Водяне, що на півночі від Донецького аеропорту, снайпер у плече поранив волонтера.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

“21-річний волонтер з Львівської області отримав вогнепальне поранення в селі Водяне, яке знаходиться на лінії фронту. Попередньо встановлено, що молодий чоловік поранений снайпером”, – йдеться у повідомленні.

Молодика доставили до лікарні в місті Селідове, де його прооперували, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Відомства не уточнюють, у якому стані перебуває юнак.

18 лютого неподалік селища Водяне також поранили волонтера. За попередньою версією Нацполіції, чоловіка поранила куля снайпера.  

Нагадаємо, Україна досі не ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС). Президент Петро Порошенко вніс до проекту змін до Конституції України щодо правосуддя правку, якою відтерміновується можливість ратифікації статуту на три роки. 

Раніше представники президента повідомляли, що Україна зараз не може визнати юрисдикцію МКС через воєнні дії на Донбасі. Хоча українські правозахисники неодноразово наголошували, що Україна й так визнала юрисдикцію суду другою заявою Верховної Ради до суду в Гаазі.

Український експерт з міжнародного кримінального права Микола Гнатовський звертає увагу на те, що Україна втрачає додаткові права без ратифікації Римського статуту й акцентирует, що відкладання ратифікації не має практичного сенсу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter