На Донбасі спостерігачі ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл

Дата: 23 Червня 2016
A+ A- Підписатися

На Донбасі експерти спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля селища Водяне за 94 кілометри від окупованого бойовиками Донецька.

Про це йдеться у звіті від 22 червня, оприлюдненому на сайті місії.

Свій візит спостерігачі координували з представниками Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

“Об 11:18 СММ діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їхнього будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 міліметри”, – зазначено в повідомленні.

Представники СММ і ЗСУ включно з українським членом СЦКК сховалися в будинку.

“Спостерігачі ОБСЄ зв’язалися з членами дзеркального патруля СММ у контрольованому “ДНР” Комінтерновому (за 23 кілометри на північний схід від Маріуполя), якого супроводжував представник Збройних сил Російської Федерації в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню”, – сказано у звіті.

За 15 хвилин, коли ситуацію оцінили як безпечну, члени патруля вийшли з будинку і прослідували до двох бронемашин СММ, припаркованих приблизно за 70 метрів на захід від будинку.

В цей час патруль почув ще два вибухи в селі, ймовірно з міномета, і це змусило членів патруля лежати на землі до можливості безпечно дістатися до транспортних засобів.

Впродовж всього цього часу водії місії залишалися в своїх машинах. Звідти вони спостерігали один вибух на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, та ще один на такій же відстані на південному сході.

Одна міна спричинила пожежу в будинку в південно-західній частині села.

Спостерігачі місії ОБСЄ безпечно повернулися на свою базу в Маріуполі близько 13:00.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter