На Docudays UA визначили найкращі правозахисні фільми

Дата: 01 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

У Києві визначили найкращі фільми в рамках 13-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільми змагались за нагороди у чотирьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО і DOCU/УКРАЇНА, а також за спеціальний Приз від студентського журі. Традиційно фаворита організатори фестивалю відзначили премією імені Андрія Матросова. Свого переможця також обирали і глядачі фестивалю.

У конкурсі DOCU/ЖИТТЯ головний приз отримала стрічка “Крісло твого батька” режисера Алекса Лора, Антоніо Тібальді (Італія-США-Іспанія). Особлива відзнака конкурсу – фільм “Varta 1, Львів, Україна” режисера Юрія Грицини (Україна). 

Головний приз конкурсу DOCU/ПРАВО отримала стрічка “Звіть мене Маріанною” режисерки Кароліни Бєлявської (Польща). Почесний диплом DOCU/ПРАВО отримав фільм “Цензуровані голоси” режисерки Мор Луші (Ізраїль-Німеччина).  Також почесний диплом DOCU/ПРАВО отримав фільм “Серед вірян” режисерів Гемаля Тріведі та Могаммеда Алі Накві (США-Пакистан).

Приз DOCU/КОРОТКО отримав фільм “Кінець світу режисерки Моніки Павлючук (Польща) за природню проникливість. Спеціальну відзнаку DOCU/КОРОТКО отримала стрічка “Саламанка” режисерів Руслана Фєдотова та  Аляксандри Кулак (Росія). 

Першу в історії Docudays UA нагороду DOCU/УКРАЇНА отримав фільм “Люди, які прийшли до влади” режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафа.  Особлива відзнака DOCU/УКРАЇНА – “Reve ta stohne on tour” режисерки Надії Парфан (Польща-Україна). 

Приз студентського журі отримав фільм “Панорама” режисера Юрія Шилова (Україна) за процвітання кіномистецтва.

Приз імені Андрія Матросова організатори Docudays UA вручили стрічці “Десять секунд” режисерки Юлії Гонтарук (Україна).

Приз глядацьких симпатій – “Девід і я” режисерів Рея Клонскі та Марка Леймі (Канада).

Найкращий український документальний фільм програми Docudays UA-2016 також обрав кінофестивальний дистриб’ютор LETTER TO FEST. Це стрічка “Панорама” Юрія Шилова. Приз від дистриб’ютора – сертифікат на безкоштовну подачу фільму на 50 міжнародних кінофестивалів.

Фото: Прес-служба Docudays UA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter