На Дніпропетровщині в редакцію газети кинули гранату

Дата: 11 Липня 2018
A+ A- Підписатися

10 липня в місті Кам’янське Дніпропетровської області в редакцію газети “Событие” кинули гранату.

Про це повідомляє видання “Днепр. Главное”.

Від вибуху загорілося приміщення редакції, а вибуховою хвилею винесло міжкімнатні двері так, що ними пробило стіну. Журналісти в цей час перебували в іншому приміщенні і не постраждали.

На місці працювали представники поліції, СБУ, вибухотехніки і рятувальники. Поруч із місцем злочину знайдена балаклава для приховування особи та інші предмети, які свідчать про сплановані дії злочинців.

У редакції пов’язують напад із професійною діяльністю і конкретно критикою мера міста Кам’янське Андрія Білоусова. Про це заявила головний редактор газети Олена Міхолажина. Зокрема, журналісти видання вважають, що це пов’язано з виходом у новому номері газети статті про неправомірне встановлення мером прихованих засобів фото- і відеоспостереження за працівниками міської ради, яке було виявлено 5 липня і задокументовано поліцією у відділі реклами міськради.

За цим фактом поліція Кам’янського розпочала досудове розслідування за ч. 2 ст. 347-1 КК України (“Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до п’ятнадцяти років.

Повідомляється, що наразі поліцейські встановлюють всі обставини події та розшукують осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter