На Буковині судитимуть чоловіка, який побив двох антикорупційних активістів

Дата: 08 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Чернівецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт щодо 32-річного мешканця Чернівців, який побив двох журналістів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Чоловіку інкримінують умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності.

Досудове розслідування встановило, що 7 та 9 березня 2018 року обвинувачений спільно із невстановленими слідством особами, матеріали щодо яких виділені в окреме провадження, умисно скоїв напад на двох активістів та кореспондентів Чернівецького обласного відокремленого підрозділу “Стоп Корупції”.

Обвинувальний акт за вказаними фактами направлений для розгляду до Шевченківського районного суду Чернівців.

7 березня в Чернівцях було скоєно напад на представника “Стоп Корупції” Валерія Аіріні. За два дні невідомі зловмисники побили його колегу по організації Миколу Петіченка.

“Стоп корупції” позиціонує себе як “громадська організація, яка поєднує розслідувальну журналістику, юридичну підтримку та правовий захист громадян від корупційних дій посадовців”. Поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (“Умисне легке тілесне ушкодження”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter