На знак протесту проти катувань у Донецьку невідомі підірвали вежу зв’язку

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Невідомі підірвали в окупованому Донецьку одну з веж мобільного оператора, підконтрольного проросійським бойовикам.

Відео підриву опублікували в ютубі. 

Після початку збройного конфлікту на Донбасі бойовики захопили бази українських телекомунікаційних компаній. Підірвана в неділю 27 жовтня вежа належала місцевому оператору “Фенікс”. Унаслідок диверсії, за даними видання “Новини Донбасу”, в абонентів у Пролетарському районі Донецька можлива деградація сервісів мобільного зв’язку.

Невідомі, які підірвали вежу, заявили, що зробили це, аби привернути увагу жителів окупованої частини Донеччини до проблеми катувань у в’язницях. 

“Народ Донбасу повинен вийти на акцію протесту проти тортур, або фашистська республіка залишиться без зв’язку”, – йдеться у зверненні, яке продемонстрували після вибуху невідомі. 

Як відомо, проросійські бойовики катують людей, яких затримують за проукраїнські погляди. Зокрема, роблять вони це на базі фонду “Ізоляція”, який працював до 2014 року в Донецьку. Перші свідчення про тримання людей у секретній в’язниці “Міністерства державної безпеки ДНР” з’явилися ще у 2014 році після захоплення заводу бойовиками. 

Свідки стверджують, що в’язнів тримають у нелюдських умовах, годують один раз на добу, а до туалету виводять двічі на день на дві хвилини.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter