На Житомирщині з рабства звільнили сімох чоловіків

Дата: 15 Січня 2020
A+ A- Підписатися

На Житомирщині правоохоронці затримали групу осіб, яких підозрюють у торгівлі людьми.

Про це повідомили в прокуратурі Житомирської області. 

 

Четверо осіб на території Олевського та Ємільчинського районів тривалий час утримували сімох чоловіків віком від 20 до 50 років, зокрема одного громадянина Білорусі. Деякі з них, як зазначили у відомстві, мали інвалідність. У всіх зловмисники відібрали документи та примушували працювати. 

“При поводженні з людьми застосовували насильство для подавляння їх волі, залучали інших осіб для контролю їх переміщення, забороняли залишати місця так званого “проживання” та “роботи”, незаконними діями припиняли спроби супротиву”, – розповіли в прокуратурі. 

Умови, в яких зловмисники тримали людей

Під час обшуків в одному з приміщень, де тримали людей, правоохоронці також знайшли холодну вогнепальну нарізну зброю, боєприпаси та вибухівку.

Наразі правоохоронці затримали чотирьох осіб. Двом з них повідомили про підозру в організації вербування, переміщення та переховування людей для трудової експлуатації з використанням примусу та насильства. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Також вирішується питання про застосування запобіжних заходів до всіх затриманих.

 

Відомо, що Україна перебуває на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства живуть 301 тисяча людей у країні. Правозахисники неодноразово казали, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Такі люди зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

За роки незалежності від торгівлі людьми постраждало майже 230 тисяч українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter