На Житомирщині священника обвинувачують у колабораціонізмі: виправдовував війну Росії проти України

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Новоград-Волинському районі Житомирщини священника обвинувачують у колабораціонізмі: настоятель храму Московського патріархату закликав підтримати збройну агресію Росії проти України. 

Про це повідомили на сайті Житомирської обласної прокуратури. 

Фото ілюстративне / храм Святого Михайла в Малині Житомирської області / ВВС
Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій Росії за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (“Державна зрада”). 
 
За даними слідства, 64-річний настоятель церкви Московського патріархату в березні цього року спілкувався на вулиці з місцевими жителями. Під час розмови він намагався переконати їх у тому, що влада Росії “прислала військових визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу”.
 
Настоятель також стверджував, що “вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки” не російські війська, а українські Збройні сили.
 
Нагадаємо, що самопроголошеному голові Димерської ОТГ на Київщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності та шпигунстві. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter