На Житомирщині лікарі психоневрологічного інтернату відмовлялися викликати швидку для хворої підопічної

Дата: 12 Листопада 2020
A+ A- Підписатися
У Радомишльському психоневрологічному інтернаті, що на Житомирщині, монітори Національного превентивного механізму (НПМ) 12 листопада виявили двох підопічних з ознаками гострого респіраторного захворювання.
 
Як повідомляє кореспондент видання ZMINA, який був у складі групи НПМ, двох мешканок інтернату з  ознаками підвищеної температури монітори виявили на другому поверсі установи, де живуть лежачі підопічні. Персонал закладу їх не ізолював у спеціальній кімнаті, оскільки сімейна лікарка оцінила стан підопічних як задовільний. Хворі жінки перебували в загальній палаті разом з чотирма іншими підопічними.
 

На вимогу працівників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в однієї з підопічних виміряли температуру та концентрацію кисню в крові. У жінки була температура 39,3 та 89% концентрації кисню в крові, за даними пульсоксиметра. Лікарка також не призначила теcту на коронавірус

На вимогу моніторів двох жінок перевели до кімнати-ізолятора.

Окрім цього, директорка психоневрологічного інтернату Світлана Охотенко та сімейна лікарка Людмила Маркевич відмовилися викликати швидку для підопічної, яка перебувала у важкому стані. Утім, моніторингова група НПМ домоглася виклику бригади швидкої допомоги, яка невідкладно шпиталізувала підопічну до відділення інтенсивної терапії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter