У Запорізькій області українські захисники звільнили вісім населених пунктів, загальна площа – 113 кв. км

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Збройні сили України звільнили вісім населених пунктів на Бердянському та Мелітопольському напрямках, загальна площа яких становить близько 113 кв. км.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Фото: Мапа війни в Україні

“У ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ “Таврія” було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки”, – розповіла вона. 

Також Маляр зазначає, що за минулий тиждень окупанти зазнали суттєвих втрат на всіх напрямках – понад 4 600 вбитих та поранених. Крім того, українські захисники взяли в полон понад 80 російських військових. 

“Наші сили оборони знищили більше 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких – вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого”, – додала заступниця міністра.

Загалом підрозділи на таврійському напрямку просунулися вглиб окупантів до 7 км.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом тижня виконали 10 125 вогневих завдань.

Нагадаємо, що в окупованому селі Покровське Запорізької області росіяни мінують приватні  земельні ділянки місцевих жителів, які відмовилися від російських паспортів і виїхали на підконтрольну Україні територію. Водночас земельні сільськогосподарські ділянки місцевих колаборантів мінуванню не підлягають. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter