На Запоріжжі росіяни вдарили ракетами по дитячій спеціалізованій школі

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Вранці 20 жовтня російські окупанти завдали ракетного удару по території дитячої спеціалізованої школи в селищі міського типу Комишуваха Запорізької області.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Ілюстративне зображення. Фото: Київська ОВА

“Російські терористи сьогодні зранку, близько 07:20, завдали ракетного удару по території дитячої спеціалізованої школи в селищі міського типу Комишуваха. Інформація щодо руйнувань та жертв уточнюється”, – зазначив Тимошенко.

Станом на сьогодні в Україні постраждали від бомбардувань та обстрілів 2663 закладів освіти, 326 з них зруйновані повністю.

Зокрема, у Запорізькій області окупанти пошкодили 127 навчальних закладів, а повністю зруйнували – 10. 

“Агресор стверджує, що уражає виключно військові об’єкти нашої країни. Міністерство освіти і науки зібрало численні факти та аргументи, які спростовують це твердження: російські війська руйнують школи та університети, дитсадки й дитячі будинки”, – йдеться на сайті “Освіта під загрозою”

Відомо, що у березні російські окупанти обстріляли психоневрологічний інтернат з 330 підопічними. Російські війська прямим попаданням влучили у будівлю інтернату, де на цей момент перебувало 330 людей, з яких 50 є малорухомими, а 10 – пересуваються на кріслах колісних. Мешканці інтернату та персонал внаслідок удару не постраждали, бо були в укритті.

Нагадаємо, що зранку 28 вересня росіяни вдарили по школі в селі Миколаївка на Донеччині, де ховалися від обстрілів 12 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter