На Запоріжжі підлітки катували колишнього однокласника

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо катування, розбою та сексуального насильства стосовно підлітка, з якого знущались однолітки. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Фото: Elements Envato

Увечері 15 січня група колишніх однокласників хлопця на ім’я Єгор запросила його до будинку в селищі міського типу Кушугум. Коли підліток не повернувся додому ввечері, то його мати розпочала пошуки. 

“Я почала дзвонити йому, але його телефон був відключений. Потім я знайшла його старий телефон і почала обдзвонювати всіх, хто є в записнику. Мені сказали, що бачили його зі Славиком. Знайшла маму цього хлопчика, і нам сказали адресу, за якою він живе. Не знаю, що б вони з ним зробили, якби я не приїхала”,розповіла вона журналістам. 

Кривдники, яких, за даними поліції, було шестеро, а за даними матері потерпілого, семеро, били хлопця, принижували та всіляко знущалися.

“Було сім людей. І хлопчики та дівчатка. Мені його вивели. Вигадали казку, що його знайшли…. На тілі Єгора опіки від цигарки. Його змушувати ковтати сигарети, що горять. Примушували роздягатися, на вулицю виводили та холодною водою обливали. Якісь гроші з нього вибивали”, – мовить жінка. 

Нині постраждалого хлопця госпіталізували з численними саднами, забиттями, опіками та струсом головного мозку. Особи шести кривдників встановили, а двох з них – 15-річних учнів місцевого ліцею – затримали. 

Причини жорстокого знущання з дитини та всі обставин події правоохоронці пообіцяли встановили згодом. Найсуворіша санкція за інкримінованими статтями передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що нещодавно на Херсонщині поліція покарала батьків декількох учнів місцевої школи, які разом з однолітками зацькували однокласницю. Діти створили від імені дівчинки сторінки в інстаграмі, викладали там фото, зроблені потай, супроводжували їх нецензурними дописами та малюнками, а потім обговорювали позаочі в закритому чаті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter