У Запорізькій області окупанти змушують українців оформлювати російські документи на житло, погрожуючи виселити їх з домівок

Дата: 21 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Мелітополі Запорізькій області окупанти погрожують місцевим мешканцям, що відбиратимуть квартири, якщо ті оформлено на українські документи.

Про це пише видання “РІА-Південь”.

Ілюстративне зображення

По квартирах ходять “уповноважені”, які погрожують місцевим жителям відібрати житло. Представляються поліцейськими, хоча до поліції не мають жодного стосунку. 

“Поки я була на роботі, до мене тричі вже приходили. Сказали, щоб мені переказали: “Якщо ще раз прийдуть і ніхто не відчинить двері, то її винесуть і заселять інших людей”. Потім прийшов такий собі Володимир Сергійович. Зажадав від мене документи на квартиру. Вони в мене українські. Сказав, якщо протягом тижня не подам на перереєстрацію, то коли наступного разу я повернуся з роботи, у моїй квартирі вже житимуть інші люди”, – поділилася жителька Мелітополя, яка вирішила залишитись анонімною. 

Жодного документа чоловік не надав, показав лише посвідчення, навіть не відкривши його. Жінка так і не зрозуміла, яку організацію той представляє.

Місцева поліція теж нічого не може вдіяти з такими “уповноваженими”.

Російські пропагандисти казали, що перереєстрація будинків на російські документи триватиме до 2028 року, однак окупанти не припиняють чинити тиск на місцевих мешканців.

“Днями в нас проводили збори. Промовець заявив про те, що необхідно перереєструвати квартири й отримувати на них документи російського зразка. Інакше можуть позбавити нерухомості”, – розповідають місцеві жителі.

Нагадаємо, що росіяни, намагаючись легітимізувати псевдовибори на тимчасово окупованих територіях, роблять побудинковий та поквартирний обхід українців.

Наразі так звані “члени виборчих комісій РФ” роблять обхід українців, збирають інформацію про них та агітують брати участь у російських президентських “виборах”. Вони ведуть незаконну аудіо- та відеофіксацію розмови. Під запис розпитують мешканців про те, чи “голосуватимуть” ті, а також чи знають, коли вибори.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter