Зловмисники, які розклеювали антиугорські листівки на Закарпатті, діяли за вказівкою кураторів з РФ

Дата: 09 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У місті Берегове на Закарпатті, затримали трьох злочинців, які поширювали провокаційні листівки з погрозами українцям угорського походження. Ними виявилися троє місцевих мешканців, двоє з яких – переїхали з Луганська. І діяли вони на замовлення російських кураторів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, троє чоловіків погодилися на підривну діяльність, за здійснення якої, їм були перераховані кошти в російських рублях (близько $500 в доларовому еквіваленті).

Зазначається, що фігуранти розклеїли листівки з погрозами угорській національній меншині в місті Берегове Закарпатської області, а щоб надати “особливого забарвлення” цій акції, російські куратори попросили зробити це напередодні травневих свят.

“У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України проведено низку обшуків за місцями проживання та затримання фігурантів провадження. У ході слідчих дій, правоохоронці вилучили російську символіку, а також інші речові докази протиправної діяльності”, — йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, усім трьох фігурантам повідомлено про підозру. Вирішується питання стосовно обрання їм міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, на початку травня правоохоронці міста Берегове на Закарпатті виявили, що невідомі розклеїли листівки провокативного характеру на будинках місцевих мешканців. За цим фактом проводиться досудове розслідування.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter