На Закарпатті запровадили перевірку документів

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Рада оборони Закарпатської області прийняла рішення запровадити на території регіону перевірку документів, що підтверджують особу.

Про це розповів заступник голови Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк

Такі зміни ухвалили відповідно до Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 29 грудня 2021 року №1456.

Попри те, що у назві постанови йдеться не лише про документи, за словами Шинкарюка, на території Закарпаття перевірятимуть виключно документи. 

Також Шинкарюк спростував чутки про те, що рішення пов’язане із мобілізацією. 

“Це рішення направлене на те, щоб дати можливість і правові підстави військовослужбовцям та іншим представникам сектору оборони й безпеки здійснювати перевірку документів в зоні відповідальності або несення ними служби”, – каже посадовець. 

Шинкарюк зазначив, що рішення щодо перевірки документів має, між іншим, допомогти побороти нелегальний перетин кордону. Як приклад ситуації, яку мають виправити дії влади, він навів історію, коли при першій зустрічі людина уповноваженим особам каже, що приїхала до родичів або на лікування, а за кілька днів її знаходять у лісі “замерзлою на смерть”. 

Нагадаємо, що на території одного прикордонного загону за час великої війни знайшли 19 тіл чоловіків, які намагались перепливти Тису. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter