На Закарпатті відбудеться фестиваль памʼяті загиблого на війні екоактивіста Романа Жука

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Команда ГО “Чисто.Де”, яка декілька років прибирає Карпати від сміття, проводить екопікнік “ECO FILM FESTIVAL” у Колочаві на території скансену “Старе село” у памʼять про загиблого військовослужбовця та екоактивіста Романа Жука.

Про це йдеться на сайті фестивалю. 

Колаж: sho_tam

Організувати такий фестиваль мріяв активіст і військовий Роман Жук, проте навесні 2022 року він загинув на війні.

“Ми наважились підсилити екознання і любов до природи кінонапрямом. Це не просто ще один із наших творчих поривів. Це мрія нашого співзасновника Романа, яку наважились спільно з командою втілити в життя його дружина і співзасновниця організації – Олена Жук та побратим, режисер, продюсер та оператор – Роман Островський”,– зазначають організатори фестивалю.

Фестиваль відбудеться 9–11 серпня у Колочаві на території скансену “Старе село”.

Раніше екоактивісти громадської організації “CHYSTO.DE” та місцеві мешканці влаштували акцію з прибирання Вільшанського водосховища на Закарпатті, яку присвятили пам’яті екоактивіста, розвідника 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Романа Жука, що загинув торік.

З початком повномасштабного вторгнення Роман Жук добровільно пішов на фронт, став розвідником та пілотом дрона. Він загинув у травні 2022 року, захищаючи Україну від російських загарбників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter