На Закарпатті проводять творчі суботи для ВПО, які мешкають у Старобільській громаді

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Закарпатській області, в місті Свалява, щосуботи відбуваються творчі зустрічі для переселенок, які наразі мешкають у Старобільській громаді. 

Про це повідомляє Старобільська районна державна адміністрація. 

Фото: Старобільська районна державна адміністрація

“Творчі суботи для жінок продовжують надихати! Щосуботи наші учасниці збираються разом на базі гуманітарного хабу Старобільської РДА, щоб відпочити, поринути в творчий процес і розкрити свій внутрішній потенціал через мистецтво”, – розповіли в адміністрації.

В установі зазначають, що це місце – простір, де переселенки можуть творити, обмінюватись ідеями та шукати підтримку в дружньому колі.

“Кожен малюнок – це унікальна історія, наповнена кольорами та емоціями”, – додали в РДА.

Охочі жінки, які є ВПО і зараз мешкають у Старобільській громаді, можуть долучитися до групи. Для цього слід звернутися за адресою: місто Свалява, вулиця Чорновола, будинок 3.

Нагадаємо, що серед двох сотень територіальних громад, де запрацювали центри життєстійкості, щонайменше п’ять переїхали з окупованих російськими військовими територій. 

Йдеться про Мелітопольську та Енергодарську в Запоріжжі, Сартанську з Донеччини, що переїхала до Львова, а також Мангушську та Нікольську з Донеччини, які знайшли новий дім у Києві.

У центрах життєстійкості, які працюють у цих громадах, можна отримати консультації щодо співпраці зі службами та організаціями, індивідуальні консультації психолога, а також відвідувати групові заняття та тренінги, зокрема заняття з розвитку батьківських компетентностей. Окрім цього, за задумом посадовців, центри мають ставати майданчиками для запуску волонтерських ініціатив для покращення життя в громаді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter