На Закарпатті понад 2 тисячі ромських дітей отримали вакцини від інфекційних захворювань

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Закарпатській області мобільні бригади зробили щеплення від інфекційних захворювань більш як двом тисячам ромських дітей.

Про це повідомили у Закарпатській ОВА.

Джерело: телеграм-канал Закарпатської ОВА

“На Закарпатті мобільні бригади продовжують вакцинувати ромських дітей проти інфекційних захворювань. Завдяки цьому майже 2 000 ромських дітей отримали щеплення від поліомієліту, дифтерії, правця, коклюшу, кору, паротиту та краснухи”, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що від початку лютого медичні працівники здійснили понад 30 виїздів у місця компактного проживання населення громади.

В ОВА додали, що вакцинальна кампанія в регіоні триває за фінансової підтримки ЮНІСЕФ.

Раніше ZMINA писала, що в період із січня до серпня 2023 року в Україні зареєстрували вже 43 випадки захворювання на кір, натомість за весь минулий рік таких випадків зареєстрували шість. Випадки кору фіксували цього року в 11 регіонах, але найбільше їх було в Тернопільській області – 11.

По шість випадків було в Хмельницькій області та Києві, у Львівській області – п’ять, у Вінницькій, Волинській та Харківській областях – по три, у Київській та Рівненській – по два, у Закарпатській та Чернігівській областях – по одному.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter