На захист дисертації Киви журналістів не пускав поліцейський, але ДБР не розпочинає розслідування

Дата: 12 Травня 2021
A+ A- Підписатися

ДБР не розпочало розслідування щодо поліцейського Юрія Рузанова і Жетон №0026755.
, який не пускав журналістів на захист кандидатської дисертації нардепа Іллі Киви. 

Про це у фейсбуку повідомив журналіст Данило Мокрик.

Фото: фейсбук-сторінка Данила Мокрика

26 квітня, коли Ілля Кива захищав роботу в державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості, частину журналістів не пускав усередину охоронець. Він говорив, що журналістів, зокрема Мокрика, немає в списку акредитації. Водночас такого списку взагалі не мало бути, адже засідання, згідно із законодавством, є публічним.

Журналісти пояснювали поліцейському, що він перешкоджає їхній професійній діяльності та порушує закон, однак він не реагував. Обурені такою поведінкою, вони подали заяву про вчинення кримінального правопорушення, але у відповідь отримали листа від ДБР про те, що розслідування правоохоронці не розпочали. 

“Вони потрактували заяву як звернення громадян. І передали його до київського ТУ ДБР. Чекаємо Дня журналіста з доповідями правоохоронців про те, як у нас ретельно розслідуються випадки перешкоджання журналістській діяльності”, – обурюється Мокрик. 

Нагадаємо, що з початку року в Україні зафіксували вже пів сотні випадків порушень свободи слова, а “перешкоджання професійній діяльності” є одним з поширених видів таких порушень. 

Минулого року загалом у країні налічили понад дві сотні випадків порушення свободи слова, однак до суду за “журналістськими статтями” дійшли лише 16 з них. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter