На вихідних з окупованої території врятували ще три родини з неповнолітніми дітьми

Дата: 06 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Благодійна організація Save Ukraine врятувала ще три сім’ї з чотирма неповнолітніми дітьми з окупованої території України. Серед евакуйованих – родина військового, до якої окупанти приїжджали на обшуки з військовою технікою та снайпером.

Про це благодійники повідомили на своїй фейсбук-сторінці. 

Батьки Мілани й Жені (імена дітей змінені для безпеки) втратили свій бізнес, бо не захотіли брати російські паспорти, оформлювати магазин за законами РФ та сплачувати податки. Діти з мамою майже цілими днями змушені були сидіти в підвалі, оскільки росіяни постійно обстрілювали їхнє село з мінометів.

Також команда Save Ukraine евакуювала Марину з її донькою Анжелою. Неподалік містечка, де вони жили, стояло російське ППО. Кілька разів окупанти збивали дрони прямо над їхнім будинком. Також часто окупанти запускали невеликі дрони з парашутами, які пролітали малу відстань і самознищувалися – вибухали над головами людей.

Військові РФ казали місцевим жителям, що це ЗСУ обстрілює їх, а окупаційна влада тричі примушувала жінку віддати Анжелу до російської школи. Дівчинка щоразу відмовлялася.

На підконтрольну Україні територію також вдалося вивезти родину військового, який служить у ЗСУ. Росіяни часто приходили з обшуками до будинку батьків та молодшого брата захисника.

“Найжахливішим був перший обшук, коли їхній двір оточили “тигри”, “урали”, а навпроти дому засів снайпер і націлився у вікно будинку. Тата допитували кілька годин, змушували роздягатися й показувати, чи є татуювання. Мама Альона двічі збирала сумки, щоб виїхати з окупації, але дуже боялася, що через старшого сина на фільтрації її завернуть назад і відберуть молодшого”, – розповіли в Save Ukraine.

Зараз евакуйовані вже в безпеці. 

Нагадаємо, що ще двох підлітків – дівчат 15 і 16 років – вдалося повернути з тимчасово окупованої Росією частини Херсонської області на підконтрольну Україні територію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter