На Волині відкрили два безкоштовні медико-психологічні кабінети для жертв насильства

Дата: 24 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Волинські області запрацювали два кабінети для жінок, які постраждали від насильства. Один з них відкрили у Ковельському пологовому будинку, інший на – базі Володимирського територіального медичного об’єднання.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Кабінет для надання анонімної невідкладної медико-психологічної допомоги у Ковелі. Фото: Ковельська міська рада

Кабінет у Ковелі працюватиме безплатно й цілодобово. Тут на умовах конфіденційності прийматимуть фахівці, які пройшли спеціальні онлайн-тренінги. Вони надаватимуть медичну й психологічну допомогу місцевим жителькам, а також жінкам-переселенкам. Обидва кабінети оснащені спеціальним обладнанням, зокрема ліжками-трансформерами, на яких можна проводити огляд жінок з інвалідністю.

“Це пілотний проєкт. Війна триває, і гендерне насильство теж має місце під час війни, то такі кабінети важливі, і я думаю їхня кількість буде збільшуватися”, – розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Володимирського ТМО Вікторія Михалевич.

За її словами, в Україні уже запрацювало 20 таких кабінетів, їх відкрили у шести областях. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у Чернігові відкрили першу в області кімнату кризового реагування для людей, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter