На Вінниччині ветеран Владислав Єщенко разом з благодійниками перевірив на доступність відділок поліції

Дата: 25 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Вінницькій області відділення поліції №1 Хмільницького районного відділку в Калинівці перевірив на доступність ветеран Владислав Єщенко. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Владислав Єщенко – доброволець 104 батальйону ТРО, який служив в інженерно-саперному взводі. На фронті чоловік отримав поранення, внаслідок якого втратив зір й частково слух. 

Разом з Єщенком, який створив благодійну організацію допомоги людям з інвалідністю, доступність відділку у Калинівці перевіряли благодійники з організації “Побачимо перемогу”. 

Відділення обладнане паркувальним місцем, тактильною смугою та електропідіймачем. Коли людина наближається до будівлі, то спрацьовує датчик, що подає звуковий сигнал про установу та тактильний покажчик.

Владислав самостійно пройшов до будівлі по тактильній доріжці для людей з порушенням зору. За легендою, у нього викрали речі. Чоловіка зустріли поліціянти, прийняли умовну заяву, а також розповіли як працює системаі Система має назву Custody Records. Подібні вже працюють у десятках відділків поліції в Україні. Система дозволяє електронно фіксувати, зокрема на відео, все, що відбувається з потерпілими, свідками чи підозрюваними в поліції з моменту потрапляння в будівлю й упродовж усього часу перебування. Окрім цього, у таких відділках з’являється нова посада – інспектора з дотримання прав людини, що має спілкуватися, наприклад, із затриманими. з дотримання прав людини у відділку. 

Ветеран, за підсумками візиту, відмітив, що приємно вражений піклуванням поліції про людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що серед цивільних працівників поліції на Тернопільщині щонайменше 12 мають інвалідність, а троє – ветерани війни. 

Нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Минулого року усього 0,1% українців з інвалідністю змогли знайти роботу. Нардепи, щоб виправити це, попередньо ухвалили законопроєкт про працевлаштування людей з інвалідністю, але відтоді документ лежить у Верховній Раді без руху.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter