На Вінниччині журналісту оголосили підозру в держзраді, йому загрожує до 15 років позбавлення волі

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися
На Вінниччині правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді журналісту інтернет-видання, який, за даними слідства, готував матеріали антиукраїнського характеру та публічно закликав до зміни меж території України.
 
Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.
 
Фото з відкритих джерел

За даними слідства, 50-річний громадянин України з 2014 року співпрацював з керівником та власником інтернет-видання, яке систематично публікувало матеріали антиукраїнського характеру із закликами до зміни адміністративно-територіального устрою України.

“Власник ЗМІ, протиправна діяльність якого розслідується в окремому кримінальному провадженні, найняв підозрюваного як позаштатного кореспондента та автора публікацій. Він отримав завдання готувати неправдиві матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичних настроїв та шкоди територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України”, – йдеться в повідомленні.

Після початку повномасштабного військового вторгнення РФ акцент публікацій змістився на викривлення реальних обставин воєнної агресії Росії проти України та виправдовування злочинів російських військовослужбовців. Правоохоронці встановили понад 10 таких публікацій, оприлюднених під псевдонімом.

Слідчі оголосили журналісту підозру за ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Наразі суд застосував до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на “Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР” (“ДТРК ЛНР”) і від 2014 року підтримує російських окупантів.

Зокрема, він підозрюється у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованій на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (частина 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України)

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter