У Вінниці педагогиня погрожувала відрізати геніталії учню із синдромом Дауна: поліція відкрила провадження

Дата: 07 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Вінниці поліція відкрила кримінальне провадження за фактом протиправних дій педагогині щодо 12-річного учня. У батьківських групах до цього поширювали відео, де жінка погрожує учню із синдромом Дауна відрізати геніталії. 

Про це повідомили у фейсбуку поліції Вінницької області. 

Повідомлення про те, що вчителька однієї зі шкіл у Вінниці погрожувала учню відрізати статеві органи, вперше з’явилось у групах у фейсбуку ще 3 липня. Батьки розповідали, що постраждалий 12-річний хлопчик на ім’я Максим протягом трьох років перебуває під наглядом асистентки вчителя, однак через поведінку дитини дорослі запідозрили жінку в насильстві, а тому встановили в класі камеру. 

Зафільмований інцидент трапився ще в травні поточного року. На відео жінка погрожувала хлопчику відрізати геніталії за нібито погану поведінку. Водночас, за словами матері постраждалого хлопчика, кривдниця знала про відеоспостереження.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого”. 

Таке правопорушення карається штрафом від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого. 

“У межах розслідування кримінального провадження будуть проведені всі необхідні процесуальні дії для об’єктивного встановлення обставин правопорушення та надання правової оцінки діям асистента вчителя”, – запевнили в поліції. 

Після розголосу педагогиня пішла у відпустку, а тому службове розслідування її дій зупинили до початку серпня. Адміністрація закладу вважає поведінку освітянки неприпустимою. 

Нагадаємо, що нещодавно в Києві звільнили вчительку, яка побила учня з інвалідністю. За вчинене жінці також загрожує штраф або виправні роботи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter