На війну в Україну російське керівництво відправило курсантів, оформивши це як стажування, – СБУ

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На війну в Україну російське керівництво відправило курсантів Московського вищого військового командного училища.

Про це повідомили в СБУ. 

Дані про відправлення курсантів спецслужбовці отримали з документів, знайдених у знищених на Донеччині російських окупантів. Окрім планів із захоплення всієї території Донецької області й посібників з тактичної підготовки та основ протидиверсійної боротьби, серед паперів знайшли паспорти росіян та списки зведеного мотострілецького батальйону, серед яких багато строковиків і курсантів. 

Виявилося, що офіційно курсантів відправили у відрядження. Однак у відповідних талонах не зазначили ні місця перебування, ні строку відрядження. 

 

“Власники документів не встигли здатися в полон або ж утекти з України. Вони отримали гідне покарання за вчинені злочини – смерть”, – зазначили в СБУ.

Виявлені документи долучать до матеріалів кримінальних проваджень, як докази злочинів російських загарбників та особисто Володимира Путіна для міжнародних судів. Нині в Офісі генерального прокурора зареєстрували вже 4684 злочини агресії та воєнних злочини, а кількість підозрюваних у їхньому скоєнні становить 353 особи. 

Новини про те, що на війну в Україну Росія відправляє строковиків, з’являлися від самого початку повномасштабного вторгнення. Військово-політичне керівництво РФ спочатку брехало, що це не так, однак, коли подібних свідчень стало більше, визнало, що строковики все-таки є на території України. Водночас такі факти назвали поодинокими. 

Раніше українським розвідникам вдалось отримати телеграму, адресовану командирам дев’яти військових частин РФ і підписану заступником командувача південного військового округу Петром Гібертом. У ній керівництво обурюється спробами військовослужбовців жалітися на невиплату обіцяних грошей. Також у телеграмі були згадки про російських строковиків, що перебувають в Україні, але не було жодного слова про те, що їх повернули або ж планують повертати назад до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter