На війні загинув керівник громадської ініціативи “Моя Мовна Стійкість” Руслан Творецький

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На війні загинув керівник громадської ініціативи “Моя Мовна Стійкість”, координатор модераторів челенджу “Навчай українською” Руслан Творецький.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Моя Мовна Стійкість” на сторінці у фейсбуку.

На фото: активіст громадської ініціативи “Моя Мовна Стійкість”

Творецький у перший день повномасштабного вторгнення Росії пішов захищати Україну зі зброєю, але продовжував координувати ініціативу з фронту.

“Пропагував українську мову, відстоював її та створив середовище, де кожен, хто хоче перейти на українську, знаходив підтримку”, – пишуть про загиблого товариші з ініціативи.

Фото з фейсбуку Віталійя Мацюка / похорон Творця у Корсуні-Шевченківському, 22 березня 2023 рік

Руслан був активним членом організації “Поклик Яру”, щороку організовував військово-патріотичні табори “Холодний Яр”. Також був учасником наймасовішої в Україні спортивно-патріотичної теренової гри “Гурби-Антонівці”, яка щороку проходить між селами Смига Рівненської області й Антонівці, що на Тернопільщині.

Народився Руслан в селі Голяки на Канівщині. Після закінчення Іванівської ЗОШ вступив до Черкаського економіко-правового коледжу, який закінчив з відзнакою і продовжив заочно навчання в Полтавському університеті економіки і торгівлі. Працював у Києві помічником керівника підприємства”Ремонтно-будівельний комплекс”. Пізніше став засновником організації “Моя Мовна стійкість”.

Нагадаємо, що в Бахмуті на Донеччині 13 березня 2023 року, боронячи Україну від російських окупантів, загинув оператор Суспільної студії та військовий Олексій Ольховик.

Також під час евакуації поранених бійців 3 березня під Бахмутом загинула 29-річна волонтерка, бойова медикиня 93 бригади “Холодний Яр” Яна (Яра) Рихліцька.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter