На війні загинула військова й активістка Наталя Кузнєцова

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Від вогнепального поранення загинула військова 67 окремої механізованої бригади, активістка “Правого сектору” Наталя Кузнєцова з позивним Іранка. Рік тому в бою під Бахмутом загинув її чоловік Віктор Панаско.

Про це повідомила організація “Правий сектор”. 

Наталя Кузнєцова. Фото з фейсбуку

Активістка загинула 26 серпня внаслідок вогнепального поранення.

Наталі Кузнєцовій був 31 рік. Вона родом з Кіровоградщини, однак довго проживала в Чернігові. Була учасницею Євромайдану та очолювала чернігівський осередок “Правого сектору”.

“На момент початку революції навчалась і працювала в Києві. Після подій 1 грудня вирішили піти з подругою і допомогти власними силами. Познайомились з хлопцем, який виявився з “Правого сектору”. Провів нас на поверх, нам дали роботу – готувати чай, канапки, “Мівіну” на імпровізованій “кухні”. З того часу почався мій шлях боротьби та народження національної свідомості”, – розповідала Наталя в інтерв’ю виданню “ЧЕline”.

До повномасштабної війни Наталя працювала юристкою. У травні 2022 року вона повідомила, що долучилася до лав 3 окремого стрілецького батальйону 67 ОМБр.

У березні 2023 року Наталю нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

“Відзнаки, нагороди і визнання добровольців на державному рівні – це важливо. Але найбільшою нагородою особисто для мене буде національна свідомість українців. Які будуть пам’ятати й шанувати бійців при житті і посмертно. Які продовжать шлях боротьби за незалежність”,написала вона після нагородження.

Чоловіком Наталі був офіцер Всеукраїнської організації “Тризуб” імені Степана Бандери, командир Чернігівського обласного загону, сотник “Правого сектору”, військовослужбовець Віктор Панаско з позивним Іранець.

Після участі в АТО чоловік потрапив за ґрати через те, що захищав дружину від нетверезого нападника, який помер від ножового поранення. Через перевищення самооборони Панаско отримав 15 років ув’язнення.

Однак 24 лютого 2022 року військовий за амністією президента звільнився з ув’язнення та вирушив на фронт.

6 травня 2023 року Віктор Панаско загинув у бою під Бахмутом.

Прощання з Наталею Кузнєцовою відбудеться в Києві 29 серпня, о 12:00, на майдані Незалежності.

Нагадаємо, раніше на Харківщині росіяни атакували з FPV-дрона евакуаційну машину добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри”, яка прямувала на виконання бойового завдання. Загинула парамедикиня, активістка, очільниця ГО “Старенькі” Олександра Мулькевич, ще одна її посестра отримала поранення середньої тяжкості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter