На вакцинованих громадян не поширюватимуться обмеження жовтої та червоної зони

Дата: 13 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів внесе зміни до постанови про карантин, що нададуть пільги вакцинованим або тим, хто має негативний ПЛР-тест.

Про це повідомили в уряді. 

Фото: Reuters

Для вакцинованих громадян і закладів, у яких колективи мають ковід-сертифікати, не діятимуть обмеження так званої жовтої та червоної зон. Дозволить не дотримуватись обмежень у вищезгаданих зонах і дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесений протягом останніх кількох місяців коронавірус.

“Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність”, – вважає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

В уряді вкотре наголосили на важливості вакцинування педагогів та інших працівників закладів освіти. За інформацією МОЗ, за минулий тиждень зробили 921 тисячу щеплень, серед яких понад 60 тисяч освітян отримали першу дозу, а понад 57 тисяч – другу. Раніше в міністерстві заявляли, що в разі оголошення в областях жовтої та помаранчевої карантинної зони в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих учителів перевищує 80%.

Також за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій – на 1,5 тисячі. Високі темпи зростання нових випадків спостерігають у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій збільшилася на 60%

Водночас у МВС уже доповіли, що поновили перевірки дотримання карантинних правил та минулого тижня перевірили 40 тисяч суб’єктів господарювання, склали 205 адмінпротоколів про порушення та винесли майже 3200 постанов про недотримання маскового режиму.

Наразі в Україні двома дозами вакцинувалися 4,8 мільйона українців, а одну дозу отримали 5,9 мільйона осіб. 

Нагадаємо, що з вересня в Литві людей без “паспорта можливостей”, який можуть отримати вакциновані, не пускатимуть до торговельних центрів та салонів краси. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter