На українських підприємствах пропонують створювати дитячі кімнати

Дата: 29 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

На громадське обговорення винесли проєкт наказу Міністерства соціальної політики, яким пропонують створювати в установах та організаціях дитячі кімнати.

Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Фото: Emma Kim / Getty Images / Cultura RF

Кімнати з відеоспостереженням і Інформацію про відеоспостереження розміщюватимуть у загальнодоступному місці для її належного візуального сприйняття., де б могли перебувати діти працівників або ж відвідувачів без супроводу, можуть з’явитися в Офісі президента, парламенті, уряді, у будівлях правоохоронних органів та інших центральних та місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

Тимчасове перебування, згідно з проєктом, має бути безоплатним, а працювати в кімнатах мають фахівці з педагогічною чи психологічною освітою, які володіють навичками та досвідом роботи й спілкування з дітьми, зокрема з тими, які мають інвалідність. Тривалість перебування дітей пропонують узгоджувати з керівниками підприємств, однак вона не може перевищувати трьох годин. 

Як зазначає в коментарі виданню “Повага” журналістка та експертка з недискримінації Центру прав людини ZMINA Ірина Виртосу, наявність дитячої кімнати має допомогти батькам, коли трапляються непередбачувані ситуації.

Дитячі кімнати на підприємствах – це потрібно. Це насамперед про прийняття того, що люди, які працюють на державних посадах, є батьками. І що для них теж треба створювати комфортні умови роботи”, – каже вона. 

Водночас Виртосу наголошує, що важливо долучити до процесу розроблення кімнат батьків, які потребують цієї послуги: 

“Щоб такі простори реально працювали, треба, аби саме батьки сказали, що для них та їхніх дітей потрібно. Особливо варто подумати про дітей, які мають інвалідність, щоб цей простір був доступним і для них. А не розташовувався на четвертому поверсі без ліфта”.

Нагадаємо, що нещодавно в Британії парламентарці Стеллі Крізі заборонили ходити на роботу з дитиною. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter