На тлі протестів Трамп підписав указ про реформу поліції

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

На тлі масових протестів проти поліцейського насильства і расизму президент США Дональд Трамп підписав указ про реформу поліції.

Відповідний документ опублікували на сайті Білого дому. 

Масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Один з поліцейських майже дев’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Підписаний Трампом указ забороняє, зокрема, застосовувати задушливий прийом під час затримання. Водночас очільник США розпорядився створити національну базу, яка містить відомості про поліцейських, порушення, яких вони припустилися, зокрема інформацію про надмірне застосування сили. Крім цього, президент розпорядився виділити гранти на навчання поліцейських, щоб ті знали, як можна мирно розв’язати конфлікти.

На церемонії підписання указу Трамп висловив співчуття родинам людей, убитих поліцейськими.

Нагадаємо, що наразі всіх чотирьох поліцейських, причетних до смерті Джорджа Флойда, заарештували: 37-річного Томаса Лейна, 26-річного Александра Куенга і 34-річного Ту Тао звинувачують у пособництві й підбурюванні до ненавмисного вбивства. Дереку Чавену, якого спочатку звинувачували у вбивстві з необережності, змінили статтю звинувачення. Тепер його звинувачують у вбивстві без наміру, за що чоловік може дістати 40 років в’язниці. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter