На територію, підконтрольну Україні, з окупації повернули ще шістьох дітей

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої української території вдалося вивезти ще три родини із шістьома дітьми, троє з яких втратили одного з батьків. 

Про це повідомив очільник організації “Save Ukraine” Микола Кулеба.

Ілюстративне зображення. Фото: Укрінформ

“Цими вихідними наша команда допомогла виїхати з тимчасово окупованих територій трьом українським родинам”, – написав він. 

Батько однієї з родин загинув на очах своїх трьох дітей від російського снаряда, який влучив у подвірʼя. 

Діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син родини після побаченого перестав говорити. Російські окупанти також погрожували дітям – казали, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат.

“Зараз вони вже у безпеці. І дорослі, й діти неймовірно радіють, що нарешті вони під українським прапором”, – додав Кулеба.

Нагадаємо, 27 травня з тимчасово окупованої частини Донецької області на підконтрольну територію України вдалося повернути 11-річного хлопчика.

Раніше ZMINA повідомляла, що головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило новий портал під назвою “Війна та санкції: Викрадачі дітей”. На ресурсі міститься інформація про 245 громадян Росії та Білорусі, причетних до незаконної депортації українських дітей під час російського вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter