На Тернопільщині відновили майже 30 будинків для родин вимушених переселенців

Дата: 04 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За кошти благодійного фонду CORE у Копичинецькій громаді у Тернопільській області відновили 27 будинків для родин ВПО.

Про це інформує “Укрінформ” із посиланням на керівника Гуманітарного штабу міста Копичинці Арсена Келічавого.

Благодійний фонд CORE (Community Organized Relief Effort) виділив 109 000 $ на проєкт “Будинок для ВПО”. Завдяки цим коштам ми змогли відновити 27 будинків на території громади, де оселилися родини переселенців. Ми відшукали будинки, де ніхто не живе і власники були не проти віддати їх в оренду“, –  повідомив очільник Гуманітарного штабу.

За його словами, за надані фондом кошти покращили системи опалення, водопостачання, водовідведення, облаштували санвузли та замінили дах.

У цих будинках вже мешкають родини ВПО. Впродовж року вони не платитимуть за орендну житла. Так у громаді домовилися з господарями, які передали свої будинки для проживання ВПО. Оскільки завдяки програмі ці помешкання зробили значно комфортнішими.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Києві для 400 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини облаштували тимчасове житло у гуртожитку Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Раніше ZMINA повідомляла, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter