На свободу вийшов політв’язень Наріман Мемедемінов

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У понеділок, 21 вересня, з російського ув’язнення вийшов громадянський журналіст, блогер та медіакоординатор громадянського руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов. Його засудили до двох з половиною років колонії. 

Адвокат Еміль Курбедінов на своїй фейсбук-сторінці оприлюднив спільне фото з Наріманом Мемедеміновим. 

 

Разом з адвокатом політв’язня зустрічали генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський і консул Юрій Довгуля.

Раніше захисник повідомляв, що оскаржив рішення Багаєвського районного суду Ростовської області Росії про відмову в умовно-достроковому звільненні політв’язня.

У червні 2020 року Мемедемінова етапували до колонії-поселення №8 у селищі Садковське Ростовської області.

Нагадаємо, що минулого року Південний окружний військовий суд незаконно засудив громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова до двох років і шести місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також заборонив йому адмініструвати сайти протягом двох років. Чоловікові російські силовики інкримінували, начебто “публічні заклики до тероризму та пропаганду тероризму”

Російський правозахисний центр “Меморіал” визнав Мемедемінова політичним в’язнем і пов’язує його переслідування з його активною ненасильницькою правозахисною і журналістською діяльністю, а також із критикою російських правоохоронних органів.

У 2019 році чоловік став одним з колективних лауреатів минулорічної Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка разом з іншими громадянськими журналістами з Криму. 

Низка українських правозахисних і медійних організацій закликали міжнародні організації та уряди країн ЄС, США, Канади, Японії вимагати від Росії звільнення Мемедемінова.

Фото: Кримська солідарність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter