На Сумщині з іще трьох населених пунктів оголосили обовʼязкову евакуацію

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У трьох населених пунктах Шосткинського району оголосили обовʼязкову евакуацію, йдеться про місто Глухів, селища Свеса та Есмань.

Про це повідомили представники місцевої влади на виїзному засіданні координаційного штабу з евакуації, передає Сумська ОВА.

Ілюстративне фото. Джерело: Нацполіція

Станом на 7 вересня із Шосткинського району евакуювали 242 громадян, 50 з них – діти.

“Громадами проводиться робота щодо уточнення списків населення, що планується до евакуації, проводяться подворові та поквартирні обходи мешканців населених пунктів”, – зазначила Вікторія Прохоровська, представниця Шосткинської РДА.

За 6 та 7 вересня з Глухова разом з родинами евакуювали 23 дитини. Зокрема, вивезли п’ять прийомних родин, які виховують 15 дітей. 

“Відмов на сьогоднішній день у нас немає. Кожна сім’я готується до переїзду”, – розповів Юрій Каліновський, начальник служби в справах дітей Сумської ОВА.

За словами заступника голови Сумської обласної військової державної адміністрації Сергія Кропивниченка, в регіоні вже близько тижня працює поліція “Білі Янголи” – вони евакуюють місцевих мешканців на трьох броньованих автівках, які захищені від потрапляння осколків та прямого влучання.

Приймати внутрішньо переміщених осіб готові в Роменському районі Сумської області – вже зараз на 154 людини підготували кімнати в гуртожитках. Також є окремі будинки, де зможуть розселитися евакуйовані родини. Із Шостки до Києва продовжить курсувати евакуаційний потяг.

Нагадаємо, станом на 1 вересня 2024 року з населених пунктів прикордоння Сумщини евакуювали майже 22 тисячі людей через постійні обстріли російських військових.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в прикордонній 20-кілометровій зоні Сумської області запровадили обмеження на переміщення всіх категорій громадян.

Причина введення обмежень – збільшення інтенсивності бойових дій, активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп та сил спеціальних операцій росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter