На Сумщині під обстріл росіян потрапила редакція газети “Ворскла”

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На Сумщині росіяни обстріляли селище Велика Писарівка, під ворожий удар потрапила редакція газети “Ворскла”.

Колектив редакції не постраждав, повідомила представниця Інституту масової інформації (ІМІ) в Сумській області.

Джерело: телеграм-канал видання “Ворскла”

Обстріл селища розпочався 16 лютого о 19:45. Росіяни вдарили по центру, цивільній інфраструктурі й будинках мирних жителів з реактивних систем залпового вогню “Град”.

Два снаряди впали біля приміщення редакції “Ворскли”. У будівлі вибило всі вікна, пошкоджений дах. Уламки посікли майно всередині редакції.

Власник газети Олексій Пасюга розповів, що редакція вже вдруге постраждала від обстрілів, але цього разу більше, ніж два роки тому.

“Ворог ударив туди ж, де були прильоти два роки тому. Тоді редакція постраждала теж, але трохи менше. Цього разу все трохи гірше”, – сказав він.

Головред розповів, що на ранок після обстрілів керівництво громади дало всі необхідні матеріали для усунення наслідків – плівку і дошки, прийшли комунальники.

Зараз тут уже все прибрали, вікна забили. Залишився ризик того, що вийде з ладу система опалення через значні пошкодження іншої частини самої будови. Тож у редакції сподіваються, що великих морозів не буде і все минеться.

Оскільки обстріл стався ввечері, працівники редакції не постраждали. Але є передумови для релокації редакції до безпечнішого місця, проте для цього потрібні додаткові ресурси.

В ІМІ розповіли, що “Ворскла” не припиняла виходити друком з початку повномасштабного вторгнення Росії. Її до сіл в п’ятикілометровий смузі прикордоння доставляють завдяки місцевим жителям, владі, самим працівникам газети. Якийсь час примірники газети друкували на принтері самої редакції.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що внаслідок обстрілу російськими військовими Берислава на Херсонщині руйнувань зазнали адмінбудівля, житловий будинок, музей та редакція газети “Маяк”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter