На “суді” у справі члена Меджлісу Аметова допитали експерта зі зброї

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

На засіданні незаконного “Судацького міського суду” у справі кримськотатарського активіста Ільвера Аметова, якого звинувачують у незаконному придбанні та зберіганні зброї, знову допитували експерта-баліста Алядінова (ім’я на засіданні не називали – Ред.).

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Ільвер Аметов

За його словами, з предмета, вилученого в Аметова після обшуку, можна було вистрілити тільки при його доукомплектації складовими частинами.

Як визнав експерт, у дослідженому предметі відсутня затворна коробка і спускова тяга. Експерт сам підібрав затвор, що підійшов до ствольної коробки. Також він пояснив, що натискання на курок не спричиняло постріл. Щоб здійснити постріл йому довелося застосувати до ударного механізму викрутку.

Захист просив експерта пояснити законність його втручання в дію ударного механізму досліджуваного предмета. Експерт послався на методику, що допускає заповнення незначних дефектів. Відсутність деяких частин він порахував незначним дефектом і на питання “державного обвинувача” підтвердив свій висновок про те, що предмети є складовими частинами вогнепальної зброї.

Нагадаємо, 27 вересня російські силовики в Судаку провели обшук у помешканні Ільвера Аметова. У нього вилучили “на експертизу” посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Як повідомив тоді адвокат Назім Шейхмамбетов, російські силовики провели обшуки “в межах дослідчої перевірки” за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ст. 280, 282 і 238 Кримінального кодексу Росії.

Згідно із зачитаними матеріалами справи, “зброя, вилучена в Ільвера Аметова 27 вересня 2019 під час розшукових заходів на території житлового будинку, є одноствольним, короткоствольним, гладкоствольним, нарізним, однозарядним, семизарядним вогнепальним еквівалентом системи “Наган” (1895 року). З порожньою коробкою, з порожнім механізмом, зі складовими частинами нарізної, вогнепальної зброї 1891-1930 років”.

Раніше Ільвер Аметов на “судовому засіданні” заявив, що знайдений у його будинку предмет, схожий на зброю, належав його покійному синові. За його словами, він понад 15 років містився під склом як музейний експонат.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через “незаконні обшуки” в домоволодінні Ільвера Аметова.

У травні цього року повідомлялося, що незаконний “Мировий суд Судака” ухвалив рішення оштрафувати на 150 тисяч рублів Ільвера Аметова. Штраф стосувався його підприємницької діяльності.

У зв’язку з тим, що в суд не були доставлені речові докази, засідання відкладено на 29 жовтня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter