На східноукраїнських КПВВ працюватимуть лікарі та аптеки – радниця Мінреінтеграції

Дата: 12 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд планує обладнати на КПВВ на сході України медичним персоналом первинної ланки та аптеками. 

Про це під час дискусії Правозахисної НеКонференції “COVID-19: нові виклики у сфері захисту прав постраждалих від збройного конфлікту” повідомила радниця міністра з реінтеграції, співзасновниця благодійного фонду “Свої” Оксана Сухорукова, передає кореспондент видання ZMINA

“Ми не можемо впливати на медицину на непідконтрольних Україні територіях, але можемо наблизити до тих районів медичні послуги. Відкрили вже КПВВ “Щастя”. Ми плануємо при кожному КПВВ створити сервісний центр, де будуть, окрім ЦНАПів, поштові відділення, ще й первинна ланка медицини та аптеки. Лікарі виписуватимуть рецепти, а ліки можна буде придбати, не полишаючи сервісний центр”, – розповіла вона.

При цьому Сухорукова додала, що на КПВВ “Щастя” наразі дообладнують аптеку, а 16 грудня заплановане відкриття  КПВВ у Новотроїцькому.

За її словами, в залежності від спроможності бюджету у другому півріччі 2021 року у програму “Доступні ліки” увійдуть інсуліни. 

Оксана Сухорукова закликала правозахисні організації для відпрацювання алгоритмів звертатись до неї, якщо у них є факти порушень прав пацієнтів, а саме факти відмови від госпіталізації за наявності позитивного тесту на коронавірус, виписки кисневозалежних пацієнтів додому без підтримки. 

Радниця зі зв’язків з державними органами Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine) Дарина Толкач заявила, що Україна не створила умов для безперешкодної та вчасної допомоги гуманітарних організацій під час коронавірусної пандемії, що стало перешкодою для охорони здоров’я на тимчасово окупованих територіях.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter