На Рівненщині затримали мобілізованого військовослужбовця, який співпрацював з російськими спецслужбами

Дата: 12 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Рівненщині працівники СБУ затримали мобілізованого військовослужбовця, який виявився агентом РФ. Він збирав інформацію про сили, засоби та новітнє озброєння ЗСУ, а також передав окупантам дані про військовослужбовців регіону.

Про це повідомляє управління СБУ в Рівненській області.

Джерело: пресслужба СБУ

Співробітниками СБУ викрили й затримали зрадника, якого у вересні поточного року завербували російські спецслужби.

Як встановило слідство, за завданням свого “куратора”, вказаний мобілізований військовослужбовець збирав інформацію розвідувального характеру про сили, засоби, наявність новітнього озброєння та чисельність особового складу однієї з військових частин Рівненської області“, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зрадник, перебуваючи в одному зі шпиталів регіону, зібрав та надав представникам РФ особисті дані військовослужбовців ЗСУ, які знаходилися на стаціонарному лікуванні у вказаному закладі. Він також вказав кількість військових, що там перебували. Для цього зловмисник використовував Telegram.

Співробітники СБУ затримали ворожого шпигуна під час спроби чергової передачі розвідданих до РФ.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України “Державна зрада”.

Нагадаємо, на початку листопада, на Луганщині правоохоронці затримали шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати “подвійною агенткою” і проникнути в спецслужбу України. У результаті багатоходових контррозвідувальних заходів підозрювану своєчасно викрили та ідентифікували її “куратора”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter