На Рівненщині з реабілітаційного рабства визволили 145 людей

Дата: 21 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру за фактами незаконного викрадення людей, обмеження їхньої волі та катування 21 учаснику організованої злочинної групи, які незаконно утримували 145 людей у так званих реабілітаційних центрах.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідства, злочинну групу під виглядом діяльності громадської організації створив та впродовж 2016–2020 років очолював 45-річний житель Рівного. За грошову винагороду група зловмисників викрадала людей на території східних та західних областей України, а згодом примусово доставляла до так званих реабілітаційних центрів. П’ять з них розташовувались у Рівненській області, а ще один – у Тернопільській. 

“Викрадені особи незаконно утримувалися проти їх волі в умовах ізоляції під виглядом надання медичної та психологічної допомоги від наркотичної, алкогольної та інших видів залежності, за що зацікавленими особами здійснювалося періодична оплата (від 5 до 12 тис. грн за місяць). За порушення режиму перебування у відповідних приміщеннях, а також спроби втечі до утримуваних осіб застосовувалися насильницькі дії”, – розповіли правоохоронці. 

Одним із видів покарання було примусове введення в організм “пацієнтів” психотропних та наркотичних речовин.

Правоохоронці вже провели 27 обшуків на території Рівненської та Тернопільської областей, зокрема в так званих реабілітаційних центрах, за адресами проживання осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, у належних їм транспортних засобах. Під час обшуків виявили 145 людей, яких насильно тримали нібито на реабілітації. 

Наразі відомо, що правоохоронці затримали 14 осіб, причетних до викрадення, катування та обмеження волі людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter